Solidworks Render Nasıl Alınır?
Solidworks Render Nasıl Alınır?
Render, çizdiğiniz parça ya da montajın resim halini ışık ve malzemeleri ile birlikte alma halidir. Yukarıdan seçenekler düğmesini yanındaki oktan açarak eklentileri seçin. Çıkan listede Photoview 360 eklentisinin sağında ve solunda yer alan kutucuklarını işaretli hale getiriniz. Tamam diyerek pencereyi kapatınız.
Modellerinize, yüzey yada gövde olarak malzeme ekleyebilirsiniz. Bunun için seçili parçanın üzerinde fare sağ tuş ile gelen listeden görünümler düğmesine basınız. Ekranın sol tarafında renk paneli, sağ tarafında ise materyal panelini göreceksiniz. Malzemeyi sürükleyerek yada seçili yüzey var ise malzemeye çift tıklayarak atayabilirsiniz. Sol taraftan renk seçerseniz, malzemenin şeffaf, mat, parlaklık gibi özelliklerini değiştirebilirsiniz. Malzemenin daha aydınlık görünmesi için renk panelinden gelişmiş kısmında tıklayabilir, aşağıdan ışık şiddetini artırabilirsiniz.
Resim halini (render) elde edebilmek için unsurlar, çizim gibi menü isimlerinin bulunduğu kısımda fare sağ tuşa basınız ve listeden “işleme araçları” nı işaretleyerek, menülerinizin arasında yer almasını sağlayınız.
Bu menüden, malzemenizi “Görünüm Düzenle” düğmesinde düzenleyebilir veya yeni malzeme atayabilirsiniz.
Render ayarları kalitesini, işleme araçları menüsünde yer alan seçeneklerden iyi, en iy, maksimum gibi seçenekler ile değiştirebilirsiniz.
Işık şiddeti yeterli gelmediyse yeni ışıklar koymak için tasarım ağacının yukarısında yer alan display manager (görünüm yöneticisi) sekmesinde alt seçeneklerde yer alan ışıklardan herhangi birinde fare sağ tuş ile gelen listeden doğrusal, spot gibi ışık türleri ekleyebilirsiniz.
Yaptığınız değişiklikleri anında ekranınızda görebilmek için yukarıdan entegre önizleme düğmesini açabilirsiniz.
Render penceresinde yaptıklarınızı ön izlemek isterseniz “önizleme penceresi” düğmesini kullanabilirsiniz.
“Yapıştırma düzenle” düğmesi ile bilgisayarınızda kayıtlı olan bir resmi malzeme olarak kullanabilirsiniz veya logonuzu çizimin üzerine resim olarak yerleştirebilirsiniz.
“Sahne Düzenle” komutu ile arka planınızı ayarlayabilirsiniz.
Görüntü durumu hedefi komutu, montajlarda kullanılır. Görüntü durumu, montaj renklerinin bir anlık görüntüsüdür. Bileşen özellik değeri değiştirilirse görüntü durumu güncellenmez. Her seferinde yeni bir görüntü durumu oluşturmanız gerekir.
İşleme zamanla, renderın alınma zamanını belirleyebilme imkanı tanır. İstediğiniz gün ve saatte render alınmasını ayarlayabilirsiniz. Ve render sonrası dosyanın nereye kayıt edileceğini yine bu pencereden belirleyebilirsiniz.
Sahne ışıklandırma provası, bu pencerede hazır ışıklandırma çeşitlerinden bir tanesini seçerek, sahne ışığınızı uygun şekilde ayarlayabilirsiniz.
Makrobim Solidworks Kursu
Bizi takip etmek için
www.makrobim.com.tr
https://www.instagram.com/makrobim
https://www.facebook.com/Makrobim